Vikten av att överraska

Snälla fina pojkvän överraskade mig med blommor och choklad ikväll som komplement för de 5-6 helgerna i rad som vi ej setts (och vi ska faktiskt umgås nu i helgen, yay!) och alla som känner mig vet hur mycket jag hatar överraskningar. Dock, när de kommer till små söta fina betydelsefulla överraskningar, ja då älskar jag dem!

Tack hjärtat, nu skiter jag i mitt matschema för i det var de inte planerat att få geisha en vanlig torsdag. :-)

Dinner is served

Hej bloggen! Nu sitter jag på bussen ut igen, men lovade ju en recension av maten igår så här kommer den. "- mums!"

Det blev alltså en bit of a success så att säga, jättegott och mättande, nyttigt och hyggligt proteinrikt måste jag ändå säga för att inte va överlärd på vad proteinrikt kan va i mat. Blir väl så när man kommer på recept från huvudet, antingen en flopp eller en flipp ;-). Nadia var nöjd, och efter maten så tog vi faktiskt fram våra bakkunskaper och slängde ihop en nyttig-muffins med stevia och kesella. Mums det med!

Ingredienserna till maten; conchiglie rigate-pasta som krossats till mindre bitar som en bas, sedan stekt kyckling, stekt majs, stekta champinjoner och stekt gul + röd lök som en topp, och som den sammanbindande såsen använde jag mig av kokosmjölk, mangosås, citronsaft och lättkvarg som puttrat på kokning. Krydda och in i ugn toppad med stora broccoliträd, serveras med en goood grekisk sallad - finito! De blev lite hetta (ok ganska mycket för min del..) lite gegg (så som jag gillar de, hatar torr mat) och mycket mat!

Hoppas att ni har en fin dag! På bilden med lådorna så ser ni livet som pendlare just nu. Minst fem matlådor hit och dit. Ni ser min mat + sallad + efterrätt till gänget (får hoppas att de pallar lite "nyttigheter" och inte vanliga muffins), och såklart min frukost. Frustna bär, keso+lättkvarg och utöver bilden även kaviarmacka och ett kokt ägg. Pjuh!

Komma och åka i mörker

Alltså vinterhalvåret är ju väldigt deprimerande, ärligt alltså. De ni ser på bilden nedan är min syn i bussen både på morgonen (kl 07 ungefär) samt på eftermiddagen när jag ska hem (kl 17.30). Däremellan är de väl ljust någon timme, så att det finns väderbestämda humörsvängningar och depressioner är faktiskt inte konstigt. Varför åker jag alltid utomlands på sommarn istället för vintern? Ok både för att man blir depp x15 när man varit utomlands och kommer hem till detta mörker samt att de är lääääskigt att flyga i snöoväder. Men ändå!!

Aja, snart är jag hemma och dit kommer Nadia ikväll som jag ska bjuda på middag till. Hon kräver mycket den tjejen, de ska nämligen både va nyttigt, mättande, proteinrikt och gott. Halluuu.. Men jag tror att jag har ett finfint recept in mind som ska va upp till standard. Har börjat freestyla så himla mycket med mat på sistonde. Insåg för ett tag sen att jag kör väldigt safe när jag lagar mat och att matlagning och bakning är galet kul om man är på humör, så därför testar jag massa grejer ihop och ser hure blir. Ikväll kommer jag använda ca 3 ingredienser jag aldrig ens rört.. Kul detta! Kokar man de? Steker man de? Har man de i ugn? Bra fråga.. Blir recension senare!

Ha en fin kväll, är snart i Skövde igen. Haft en asbra dag på jobbet. På lunchen tog jag och Tina stråket runt Lidköping då hon visade mig stan och vi tog en drive in på mcdonalds. Älskar att jobba!!!!!! Älskar min arbetsplats!!! Älskar att jag får i uppdrag att bygga om delar av butiken till det jag vill. Bla fyndhörna och väskseltionen blev de idag! Woop woop!!