Vancouver pt 4
På fredagen, efter vår otroligt turistiga dag, kände vi mest för att bara vandra runt och se de mer lokala delarna. Men innan dess hann jag ju med att dra ännu en natt med ca 3h sömn då jag vaknade pigg som tuppen vid 04:00 igen, så jag hann dra en löptur på morgonen vid 08:00. Världens vackraste löptur på 5km vid Stanley Park och dessa tre första bilder är alltså från 08:00 på morgonen den enda dagen vi hade detta fina väder. Haha, bra tajmat av mig!
 
 
Därefteer gick vi ut och gjorde stan;


På lunchen så mötte jag upp min kusin Ali och vi försökte lappa ihop den relationen vi borde haft senaste 15 åren men liksom inte riktigt fattat att vi borde haft. Vart börjar man ens, vad berättar jag från 10 års ålder fram till idag, och vart ska han börja? Han tog mig till ett lunchställe nära sitt jobb och nära Canada Place som är ett hotell/turistmål. Lunchstället hette Mahony & Sons, precis vid vattnet och Canada Place. Och först passerade vi ju också OS-facklan från OS i Vancouver 2010.

Haha, åt också för första gången i mitt liv bläckfisk, eller ja - Calamares. Det var tydligen hans egen favorit-förrätt och halvt om halvt tvingade i mig en del där benen och allt var kvar. Såg superäckligt ut men med någon creme-grej och sweet sour-sås var det faktiskt rätt gott. Jag hann vänja mig då han tvingade i mig Calamares igen under resan men det är en annan historia ;-)


ALLTSÅ SER NI BAKGRUNDEN PÅ ALLA BILDER? Helt fantastiskt.
Vancouver pt 3
Vi hann även med lite mer på torsdagen (vår absolut mesta turistdag och därmed flest bilder av massa olika platser), och det tredje turistiga var Lynn Canyon och dess Suspension Bridge mitt över absolut ingenting. En smal liten sketen bro där man knappt kunde gå två i bredd. Haha, så fint dock. Lite längre bort hoppade folk i lagunen och så, väldigt vacker med de gröna vattnet från solljuset.
 


På kvällen på torsdagen tog vi oss en promenad med våran favoritbebis runt en liten del av Stanley Park också, med Goli, Farshid och lilla Artin.
Vancouver pt 2
Landar i ett kyligt men fantastiskt vackert Vancouver sent sent på kvällen men får ändå tid att fortsätta vara vaken vidare och träffa moster och kusin Goli som jag inte sett på 7 år (studenten, herregud vad hände där!), den andra kusinen Ali samt min mosters man som jag inte träffat på 15 år (jag var alltså 10 år...) och min nyfödda kusinson samt Golis man Farshid för första gången. Alltså jag levde på den känslan länge och gör än idag. Bara att få träffa dem alla gjorde att jag totalt var vaken 29h utan en minut sömn på planet eller så men ändå kände jag mig mer energifylld än på alla år ungefär. Vilken lycka!
 
 
The morning after... Jetlagen slog till hårdast på mig då jag efter 29h vaka endast sov mellan 02:00-04:00 totalt, helt sjuk. Så jävla pigg också. Väntade bara på att andra skulle vakna så gjorde mig en kopp te och stog och tog in utsikten från mosters balkong. Wow!Dags att turista! Först upp på Cypress, en utsikt över stan. Fantastiskt!
 


Därefter ner och se på Cleveland Dam, naturen även där alltså.