filosof-fredrik.jag har en massa tankar i min hjärna.
massa onödiga funderingar jag aldrig kommer knäcka.
många ser mig nog som ett sär när jag alltid måste fråga varför då, va? vadå?
men egentligen så äre min hjärna som pusslar ihop det jag nyss hört med någonting jag redan funderat över. sakta men säkert så kommer jag underfund med någonting viktigt jag också. sakta (!) men säkert.

en sak jag aldrig, verkligen aldrig kommer förstå är tiden.
jag har tjatar om det mååånga gånger, och det är inte för att plåga er. det är nog för min egen skull, att jag ska kunna skriva det någonstans för att någongång få ett vettigt svar. men grejen är att det inte är en fråga.

tiden stannar aldrig.
det kan fan bli film eller nått. men jag är så fascinerad av detr så fan kan.. dö typ. helt seriöst. det finns ingenting annat i hela världen jag är mer intresserad av. jag tänker värsta ofta på det. typ, när jag kollar på film, eller precis gått hem från malin. jag kommer aldrig göra dethär igen, just dethär datumet + tiden. jag kommer verkligen ALDRIG göra det igen.

det känns det var förra veckan man började 1an. riktiga ettan. då man va 7 år-ettan. (jag var 6 då iofs). det är ..det är verkligen 11 år sedan snart. 11 jävla år. som ett till exempel. när det blev år 2000. alla ba wuuuuhuuu! raketer, nytt decenium WUUUHU, domdär glasögona man hade där det va 2000 på och man kollade genom mitten-nollorna och hela köret. det va snart 8 år sedan. eller någonting så nytt som ett sommarlov. det va flera mååånader sedan, och det är flera månader kvar tills nästa sommarlov. redna nu sitter mina kära klasskamrater och räknar ner, men det är långt.

jag har levt i 16 år. min farmor har levt i 100. plus en månad!. min famor har varit med om två världskrig, einsteins-tid, när tv;n kom, när telefonen kom, när fotboll blev en sport, när .. ALLT. 1907 föddes hon. 1907. jag föddes 1991 och jag sitter här och klagar på 2008. tänk .. den dagen ( om den dagen kommer ) som jag fyller hundra år på, det kommer bli den 11 augusti 2091. TVÅ TUSEN NITTIO ETT. mina barn kommer kanske födas 2020. mina barnbarn  2040/50.. och herregud! mina barnbarnsbarn på 2080-talet!

vi har ju alla gjort en uppsats där man skulle prata med sin äldsta i familjen och fråga hur det var när dom levde. tänk när mitt barnbarn kommer och frågar mig.
- mormor sandra, hur var det på 1990-2000-talet?

VA?! hur fan ska jag förklara dethär livet?
jo, dom flesta i min ålder var ju ute på MYSAK eller 360 ba wooow, och HARRY POTTER var fettinne, och DVDn va ganska coool. dom flesta lyssnade på YO nigger motherfucker eller RAAAWh i'm going to kill TONIGHT RAWHHJWHEJ. och jo, såklart.. dom flesta hade bröstcancer, eller så var dom bög. eller så hade dom båda.

wowsing vilken bra uppsats det kommer bli?
och appropå ingenting alls, iPhonen måste ju vara det onödigaste jag varit med om. tvn finns redan, datorn också, och telefonen. sedan och trycka ihop dom och kalla det för en gren är ju kanske.. DET COOLASTE SOM FINNS? ..inte? så, jag kan bli miljonär om jag trycker ihop en lampa, en spegel, en sax, EN hörlur och en multi-universal fjärrkontroll? vad ska jag kalla den då? ZuperZaxen. det är väl ett fittigt namn? elle? skulle du köpa den?

nä, vet ni vad. jag är veerkligen nyfiken på vad mina barnbarns värld kommer se ut som. dom lär få varsin dator när dom börjar ettan, dom lär ha hightec-skola där en maskin kollar allas fingeravtryck innan dörren öppnas och alla ska ha skydds-västar för någon i 7års ålder säkerligen har en pistol med sig, men männskan man inte räkna till 10.

..eller, så kommer alla stora scientists vara död ungefär samtidigt som mig ( för, nu har vi ju uppfunnit allt ) så deras värld kommer antingen rasa ihop eller se exakt likadan ut?
but what are the chances?
 
aja, nu har jag ont i mina ögon och mina hjärna behöver vila.
pöss, vi ses på dragons ikväll. if'ya'll be there.