cypern 2013
Hej hej hallå!
 

Vi på Nissi beach, med utsiken!
 
Äntligen har vi fått sova några nätter för att återhämta oss från vår Cypern-resa tidigare i förra veckan. Mellan den 19e och den 27e var vi ju nämligen i Ayia Napa tillsammans och flöt bara omkring ungefär. Mycket sol, mycket pool, mycket god mat, fantastisk frukostbuffé på morgonen, mycket klänningar, mycket alkoholfria jordgubbsdrinkar, mycket promenader, mycket glass och yoghurt-glass, mycket mys med min kära man, och sammanfattningsvis mycket av allt det goda i livet liksom!
 
Det har varit så ofantligt varmt att vi legat vid poolen och glassat i skuggan (mestadels) nästan varje dag, och de dagar vi inte gjorde det var först vår andra dag i Ayia Napa då vi tänkte att vi kikar på "stan" som jag trodde det var, men en heelt död stad på dagen med bara gammal skit på gatorna från natten innan och 10 000 barer ungefär, så det var en fet nitlott. Vi gick aldrig in i Ayia Napa igen på dagen faktiskt, en dag räckte gott och väl. Drog hem lika fort ungefär. Sedan andra dagen vi inte spenderade vid poolen hela dagen var nämligen vår fjärde dag då vi styrde kosan mot Nissi Beach som är välkänt som en av de bästa stränderna i hela europa. Det var en strandprommis på ungefär 15 min dit, och väl där var det fantastiskt fint. Vi är inga hav-människor någon av oss, så mycket till solning och badande blev det inte där, men massor av fina kort tog vi på det sammanflytande berget med utsiken. Skitvackert!
 
Annars blev det som sagt en fantastisk frukostbuffe som jag njöt av varendaste morgon, chill, sova middag, bada och sola, spela beach boll i vattnet, äta antingen en god glass från vårt supermarket eller gå halvvägs till Ayia Napa för min yoghurt-glass (vilket jag numer älskar... det var nog natural jag åt i gran canaria som inte alls vad god, men nu tog jag vanilla och massa gott på alla gånger - heaven!!) vara med på vattengympan och vattensporterna med hotellet nästan alla dagar, äta goood mat på restaurang alla kvällar, klä upp sig och snygga till sig inför kvällen, kolla på hotellets shower på vid 21, spela en eller två matcher biljard efteråt, gå en prommis på 30 min till inre Ayia Napa på senkvällarna och till Tommys pub för olika shower där också (som jag rekomenderar till precis alla!!!!) för några "non-alcoholic strawberry daiquiri" som alltid var lika förvånande "....But you are on vacation, why no alcohol??????????" med alldeles halvdan engelska, och sedan en 30 min prommis tillbaka till hotellet för att slänga oss i sängarna och däcka totalt.

Först lite sammansatta bilder till er;

Dags för avfärd!

En glimt av vår frukostbuffé. Mums!

Vårt hotellrum!

Hotellets underhållning varje kväll :-)

Tommys Pub-underhållning varje kväll! Lite magdans, Michael Jackson, Breakdance, eldshower med mera!

Meze-menyn åt vi på hotellet sista kvällen. 19,50 euro per person, men ni anar inte hur mycket mat det faktiskt var.. lämnade ärligt hälften. Förrätt (första bilden), huvudrätt (de tre andra bilderna) och efterrätt (melon och cypriotisk kaka x4).

Ayia Napa by day (dead)

Ayia Napa by night (alive haha)

Sedan till självaste resan;


Överraskad med förlovningsringar blev jag också samma natt som vi kom fram :-) Det var roligt, så resterande resa ser ni även ringar på våra vänstra ringfingrar. Hoho!!


Den obligatoriska första måltiden - Pasta Carbonara!

"No, Hold hands, look happy, yes, much better" Haha, tack servitören! ;-)

I Ayia Napa (by day). Enda gången vi tog oss in! Haha..

Hittade min favvis-glass. Magnum double. Varför slutar den med dem?!

Tema-restaurang i allra högsta grad. Elefanter på taket, giraffer, gorillor, krokodiler inne vid borden, mycket spännande! Sedan skrämde han oss gäster också, jag fick helt plötsligt en slingrande ord från ryggen och uppåt, och vi som satt under själva "djungeln" tänkte inte mer på det, och skrek för mitt liv ungefär. Haha, rekomenderar!


Nissie beeeeach!!

Godaste middagen på hela resan. Grillad lax med cypriotisk version av en svensk bearnaisesås. Saltig, citron-ig, fantastisk!!

Alltså att vi är mesar på sånahär karuseller och sånt vet vi ju, men att sitta på chicken stand kändes väldigt kämpigt.. Eller... HAHA :-D

Det absolut godaste på hela resan. Belgisk choklad-doppade jordgubbar. To die for!

Ja som ni kanske förstår hittade vi ett "Liseberg" som var öppet hela dygnet runt. Massor av karuseller, spelmaskiner, sockervadd, barn och föräldrar uppe vid tolvtiden då vi fann det i natt-vimlet. Haha, det var roligt!

Mmh, mina goda alkoholfria strawberry daiquiris. Alltid lika perfekta!
Utsikten från frukosten. Inomhuspool, tyst-pool, sportpool och ordinariepool hade hotellet, och strax där bredvid ser ni havet. Det var inte vattenbrist i värmen iallafall!
 

Beställde en small-pizza på pizza hut. Den var verkligen liten... Sniket!

Mättade mig själv med - Yoghurt-glass. SÅ GOTT!!!!!

Benny gick upp och sjön The best med Tina turner framför ca 50 pers på Tommys, hahaha!!!!!! Har allt på film så kan re-live the moment anytime!! Nästan de bästa på hela resan, dog :D

Benny med sin 1 liters öl.. Stolt som en tupp! Haha

Obligatorisk vattengympa (för oss alltså) Haha.. :-)

Underhållning på dagarna vid poolen - helt ok!!

Har alltså inte strumpbyxor här när vi äter hotellets asiatiska buffé, det är min bränna ;-)

Benny med huvudpersonen för kvällen himself!

Lite svettig man blev efter ca 5 minuters promenad. Aldrig känt sådan värme!!

Den obligatoriska sista-kvällen-klänningen. Tredje året i rad nu!

Dethär två bilderna är för att visa er hur nära vi bodde nöjesplatsen, den blåa dörren ni ser till höger - där bodde vi. Och ni kan skriva upp på att dessa maskiner hördes, dag in och dag ut! Hela nätterna och hela dagarna. Ding ding ding, plong pling plang, ding tjong poff........ :-) Det var jävligt bra samtidigt som det helt klart hade kunnat vara bättre ibland.. typ avstängda maskiner mellan 00 och 08.. Men hepp! Haha

Dags att skriva vykort sista dagen. Vanligtvis ca 10 st, men i år blev det bara tre stycken.

I väntan på transferbussen köpte vi åter pizza från Pizza Hut, denna gången med fyllda kanter. Ser ni hur osten bara smälter ut kanterna? MMMH!!

Mjölkar ut det allra sista av varma underbara resa, och 10 timmar efter denna bild togs var jag och jobbade på jobbet här i Skövde. Det var bara transferbuss 22, flyg 00, landvetter 04, göteborg city 05, tåg mot skövde 06, jobbet 08. Den var tuff, men det gick bra! Man mesar ju inte runt :-)
På flygplatsen i Lanarca som var bland de exklusivare jag besökt. Liten men fint!

Så ja! Från ungefär 1500 bilder valde jag ut några.... okej det var svårare än det låter, men skitsamma nu måste jag sova. Det är en dag imorgon också!! Haha.. godnatt!